HTML

A Jobbik miatt loptak a cigányok?

2012.03.28. 21:01 Szél Jegyzet

A tavalyi gyöngyöspatai eseményeket feltáró bizottság véleménye szerint a Szebb Jövőért Polgárőrség érkezése előtt a cigányok és magyarok mennyei békében éltek.

A gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló parlamenti bizottság rövidesen nyilvánosságra hozandó jelentésének tervezetében az MTI információi alapján az alábbiak olvashatóak:

A gyöngyöspatai „hisztériakeltésben és az események valóságnak nem megfelelő értékelésében” nagy szerepet játszottak azok a közéleti szereplők, civil szervezetek és ellenzéki pártok, amelyek „a helyi viszonyokat egyoldalúan nézve”adtak tájékoztatást az országos médiumoknak, és ezzel fokozták az ellentétet a helyi magyarok és romák között.

A Kocsis Máté, fideszes országgyűlési képviselő vezette bizottság állásfoglalása szerint, mielőtt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Gyöngyöspatára érkezett, nem volt jelentősebb feszültség a település roma és magyar lakosai között. „Az a Jobbik által sokat hangoztatott érv tehát, amely szerint a roma lakosok által teremtett elviselhetetlen terror tette szükségessé a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület fellépését a településen, nem igazolódott be”, sőt éppen az egyesület tagjainak bevonulása után éleződött ki az ellentét a helyi lakosok között.

Argo - barikad.hu


Szólj hozzá!

Címkék: jobbik cigányok gyöngyöspata szjpe

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbszelso.blog.hu/api/trackback/id/tr834346602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása